Тимошенко знову у концтаборі

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 23.04.2012 11:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17302

Юлію Тимошенко повернули із харківської клінічної лікарні «Укрзалізниці» назад до Качанівської виправної колонії, не розпочавши курс лікування.

За словами першого заступника міністра охорони здоров’я Раїси Моїсеєнко, таке рішення ухвалили після того, як екс-прем’єр відмовилася від лікування. Натомість адвокат Тимошенко Сергій Власенко висловив переконання, що колишню керівницю уряду вивезли до лікарні проти її волі. Власенко зауважив, що Тимошенко влаштовує харківська лікарня, але не лікарі.

Юлія Тимошенко готова пройти лікування в харківській клініці «Укрзалізниці», якщо до її лікування допустять професора Миколу Поліщука або німецьких медиків. Про це заявив адвокат Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко в ефірі одного з українських телеканалів. За словами захисника, у Тимошенко «немає проблем і питань» щодо обладнання саме у цій лікарні. Однак вона вже протягом трьох місяців вимагає допустити до її лікування Поліщука.

Раніше перший заступник міністра охорони здоров’я України Раїса Моїсеєнко заявила, що в неділю вранці лікарі медичної комісії запропонували Юлії Тимошенко обстеження і лікування, але екс-прем’єр відмовилася. Після цього Тимошенко повернули до виправної установи. Як наголосила Раїса Моїсеєнко, стаціонарне лікування передбачає передусім бажання пацієнта – або він лікується, або ні.

«…назад до місця її постійного перебування»

«На превеликий жаль, не дивлячись на наші наполегливі пропозиції, Юлія Володимирівна категорично відмовилась від проведення лікування на базі цього стаціонару. Тому була оформлена офіційна виписка зі стаціонару і Юлія Володимирівна була перевезена назад до місця її постійного перебування», – зазначила Раїса Моїсеєнко.

Також прес-служба Державної пенітенціарної служби повідомила, що рішення повернути Тимошенко до колонії керівництво пенітенціарної служби на Харківщині ухвалювало через відмову колишнього прем’єра проходити будь-які обстеження та починати курс рекомендованих німецькими і українськими медиками реабілітаційних процедур.

Проти волі Тимошенко?

Письмової згоди Юлії Тимошенко на лікування в лікарні «Укрзалізниці» не було, і це визнали у пенітенціарній службі. Хоча таким чином оформленої згоди не вимагає українське законодавство, наголошували відповідальні за шпиталізацію колишнього прем’єра. У відповідь, захисник Сергій Власенко запитує, чому в січні, коли Тимошенко вивозили на кількагодинні обстеження до харківських лікарень, вони вимагали підпис під відповідним документом? Сергій Власенко впевнений – це була насильницька шпиталізація.

«У мене є переконання у тому, що Юлію Володимирівну вивезли до центральної клінічної лікарні в Харкові проти її волі. От у мене є таке переконання», – каже адвокат.

Раніше Сергій Власенко із посиланням на, як він сказав, висновки німецьких лікарів, заявив, що іноземні медфахівці не рекомендують його підзахисній лікуватися у Харкові. Натомість у МОЗ України наголосили, що німецькі лікарі схвалили умови лікування Тимошенко в обраній українській лікарні.

Юлію Тимошенко перевезли з Качанівської колонії до лікарні «Укрзалізниці» у п’ятницю ввечері. Назад до виправної установи її повернули о першій годині дня в неділю.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.