«Фронт змін» і «Батьківщина» заявили про об’єднання

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.04.2012 14:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17305

Лідери «Фронту змін» Арсеній Яценюк та «Батьківщини» Юлія Тимошенко підписали Декларацію Єдності.

Про це на спільному брифінгу повідомили Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов.

Як наголосили Турчинов і Яценюк підписання Декларації є початком практичного оформлення єдиного списку від опозиції на наступних парламетнських виборах. Вони повідомили, що приєднатися до цього можуть будь-які політичні партії, які поділяють задекларовані принципи.

!2 травня планується проведення форуму об’єднаної опозиції, де будуть конкретизовані цілі і завдання, які ставить перед собою опозиція не тільки під час виборів до парламенту, а й у подальшій парламентській діяльності.

За словами Турчинова, було ухвалено рішення про складання спільного списку по одномандатному округу на базі партії «Батьківщина». При тому він зазначив, що у випадку, коли цей список буде заблоковано владою, аналогічний список може бути поданий і від «Фронту змін» чи будь-якої іншої опозиційної партії.

Яценюк повідомив, що вже ухвалено рішення про те, що виборчий штаб об’єднаної опозиції очолить Турчинов.

Яценюк сказав, що утворення єдиного списку на виборах відкриває перспективу створення єдиної партії.

Між тим, формальна сторона цього об’єднання залишається дещо не зрозумілою: чинний закон прямо забороняє утворення партійних блоків. Не прояснив ситуацію і коментар Яценюка.

«Чинний закон не дає формувати блоки, а тому нам доведеться виконати технічні формальності, щоб піти за списком «Батьківщини». Такі формальності будуть виконані. А наше єднання засвідчується тим, що депутати від партії «Батьківщина» вступлять до громадської організації Фронт змін», - заявив Яценюк.

Як було завлено, об’єднана опозиція підтримає Віталія Кличка на виборах столичного міського Голови. Проте, бажано було б заздалегідь почути від нього програму та мати чітке уявлення, яким чином він виправлятиме ситуацію, яка склалася зараз у місті.

«Ми не маємо права програти на виборах мера Києва. І ми даємо беззастережну підтримку найрентинговішому кандидату, але нам важливо почути програму. Ми не можемо допустити, щоб Віталій Кличко втретє програв вибори мера», - заявив Яценюк.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.