Французькі вчені винайшли еліксир молодості?

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 23.04.2012 14:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17306

Дослідники з Паризького університету (Université Paris-Sud) запропонували як діючу речовину не фруктові кислоти, а молекулу, що складається з 60 атомів вуглецю і представляє собою геодезичну сферу - бакмінстерфуллерен (Buckminsterfullerene) чи бакібол.

Вчені провели клінічні випробування токсичної дії молекул на організм щурів. Для цього вони використовували три групи гризунів: одну контрольну і дві експериментальні.

Перших тварин годували як завжди і давали воду, інші брали порцію оливкового масла, відомого своїми омолоджуючими властивостями, а третім - підмішували в масло бакмінстерфуллерени.

В результаті з’ясувалося, що середня тривалість життя в першій групі тварин склала 22 місяці, у другій - 26 місяців, а третя вразила учених рекордним "довголіттям" - гризуни прожили цілих 42 місяці, тобто майже в два рази більше контрольної групи.

Дослідники пояснюють молодильні властивості коктейлю його антиоксидантною дією. Тобто бакіболи не тільки не труїли організм щурів, а й надавали сприятливий вплив - бакмінстерфуллерен знижує окислювальний стрес, який є причиною старіння.

Отриманий результат стане в нагоді медикам і токсикологам. Французькі вчені сподіваються, що фулерени можна буде використовувати не тільки в боротьбі зі злоякісними пухлинами та нейродегенеративними захворюваннями людини, а й зі старінням організму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.