Тимчасовим Туркменбаши призначено Бердимухаммедова

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 21.12.2006 14:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1731

Тимчасово виконувачем обов’язків президента Туркменії був призначений віце-прем’єр Гурбангули Бердимухаммедов, повідомляє джерело в уряді.

Він же очолив комісію з організації поховання президента Сапармурата Ніязова. За практикою, що склалася за радянських часів, голова такої комісії, як правило, стає главою держави.

У конституції Туркменії наголошується, що «особа, яка виконує обов’язки президента Туркменістану, не може балотуватися кандидатом в президенти». Також кандидатом в президенти може стати тільки той, хто був визнаний і висунутий найвищим представницьким органом влади - Народною Радою.

Відповідно до 53-ої статті Конституції, президентом може стати людина, що працює «в державних органах, громадських організаціях і галузях народного господарства, завоювала високий авторитет, була визнана і висунута Халк Маслахаті кандидатом, гідним брати участь у виборах президента Туркменістану».

Відповідно до статті 48 Конституції, прийнятої в серпні 2003 року, призначити вибори президента Туркменії може тільки Халк Маслахаті (Народна Рада), що є найвищим постійно діючим представницьким органом народної влади і володіє повноваженнями найвищої державної влади і управління.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.