Спроба №2. Опозиція обіцяє закон про імпічмент та кримінальну відповідальність за кнопкодавство

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 24.04.2012 12:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17311

Об’єднана опозиція обіцяє першим законом у Верховній Раді прийняти закон про імпічмент, а також ввести кримінальну відповідальність за неособисте голосування депутатів.

Про це заявив Арсеній Яценюк, виступаючи з трибуни Верховної Ради.

"Один з перших законів, який буде проголосований демократичною більшістю – це закон про порядок імпічменту президенту України", - заявив Яценюк.

"Нова демократична більшість в новому парламенті введе процедуру особистого голосування народних депутатів. Ми введемо кримінальну відповідальність за голосування чужими картками. Ми змусимо депутатів нового скликання виконувати закони й чинну конституцію", - наголосив Яценюк.

Також він зазначив, що "нова демократична більшість" прийме закони про реформи в системі освіти, медицини, правоохоронній і судовій системах.

"Але погляньте, що відбулося з Юлією Тимошенко і Юрієм Луценком – це тільки вершина айсбергу", - наголосив він.

Він також пообіцяв "відновити соціальну справедливість".

Від "Аратти": можемо зазначити, що Яценюк, перебуваючи на посаді спікера, вже намагався перекрити технічну можливіть нардепам голосувати за себе і "за того хлопця". Навть була відповідно модернізована система для голосування "Рада". Тобто вже зараз можна влючити відповідний режим - і кожен депутат зможе проголосувати виключно за себе.

Що для цього треба зробити? За парламентськими мірками дрібничку: 226 нардепів повинні проголосувати за постанову, якою вводиться в експлуатацію система додаткових сенсорних кнопок для голосування. І все.

Проблема виключно в тому, що наразі немає 226 нардепів, які б вважали за необхідне виконувати Конституцію України. Не на словах, а своїми діями.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.