Чехія обіцяє стати перепоною на шляху угоди про асоціацію України з ЄС. Звісно - через нинішню владу в Україні

Автор/джерело -  © “Експрес”



Дата публiкацiї - 24.04.2012 14:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17316

Міністр закордонних справ Чеської Республіки Карел Шварценберг в інтерв’ю Deutsche Welle на Київському безпековому форумі назвав умови подальшого діалогу Євросоюзу з Україною.

Перспектива укладання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом стає дедалі більш примарною. Ще одна країна-учасниця ЄС, Чехія, не збирається ратифікувати угоду, навіть якщо вона буде узгоджена та підписана.

"Зараз ні. Я думаю, що в інший час так, але не зараз. Пізніше", - зазначив Шварценберг на запитання про те, чи буде ратифіковано таку угоду.

Офіційна Прага не вважає, що на даному етапі Україна відповідає базовим політичним цінностям і правилам євроспільноти, таким як верховенство закону, демократія, розумне управління, громадянське суспільство.

За словами глави дипломатичного відомства Чехії Шварценберга, "Україна є однією з важливих країн Європи, але вона повинна пройти увесь цей важкий шлях євроінтеграції".

Також у Чехії сподіваються, що в Україні будуть створені рівні умови для всіх учасників майбутніх парламентських виборів 2012 року. Шварценберг був серед п’ятьох міністрів закордонних справ ЄС, які нещодавно опублікували відкритого листа у The New York Times щодо стану демократії в Україні.

Коментуючи цілі відкритого листа, чеський дипломат висловив сподівання, що стаття за його співавторства дала "відповідний ефект і стала поштовхом для прискореного розвитку демократії в Україні".

Справи відомих українських політиків Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та ще багатьох, які перебувають нині за ґратами в Україні, «викликають багато негативу», повідомив Шварценберг.

Дипломат сказав, що не може коментувати судові процеси, але водночас застеріг: «У Європейському Союзі таке враження, що судова влада в Україні працює за політичним замовленням. Це робить неможливим майбутнє членство країни в ЄС».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.