Дефекти зору? Лікарі з лікарні «Укрзалізниці» кажуть, що не помітили побоїв у Тимошенко

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 24.04.2012 18:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17321

Колишній прем’єр Юлія Тимошенко ввечері 20 квітня прибула у центральну клінічну лікарню «Укрзалізниці» у притомному стані

Про це журналістам повідомила лікар-невропатолог цього медзакладу Ірина Фурса.

За її словами, Тимошенко була одягнута в одяг із довгими рукавами, тож лікарям вдалося роздивитися лише її руки, обличчя і, як вона сказала, слизову оболонку. Ірина Фурса наголосила, що не помітила на тих частинах тіла, які були відкриті, слідів застосування до Тимошенко сили. Лікар також розповіла, що Тимошенко ні про яке насильство щодо неї не повідомила.

Ірина Фурса зазначила, що за ті півтори доби, скільки Тимошенко пробула у лікарні, вона просила лише пігулки від болю у спині, а також від головного болю. Колишній прем’єр також відмовилася від харчування.

Як повідомив сьогодні захисник Тимошенко Сергій Власенко, його підзахисна оголосила голодування на знак протесту проти умов її утримання у колонії. Окрім того, сьогодні на сайті Тимошенко оприлюднили її заяву, у якій йдеться зокрема про те, що під час її силового доправлення у лікарню співробітники колонії вдарили її у живіт, «скрутили руки та ноги». Вона також написала, що через біль знепритомніла у колонії і прийшла до тями лише у лікарні.

У колонії та обласній прокуратурі заяву Тимошенко та її захисту спростовують. Водночас у прокуратурі визнали, що 20 квітня доправили Тимошенко у лікарню проти її волі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.