Партія регіонів планує набрати 30% на виборах у парламент

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 24.04.2012 19:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17323

Завдання сформованого виборчому штабу Партії регіонів полягає у здобутті майже третини голосів на парламентських виборах 2012 року.

Таку думку в коментарі Тижню висловив провідний експерт політико-правових програм Центру імені Разумкова Костянтин Дикань.

«Завдання у них (у Партії регіонів – ред.) очевидне – взяти не менше 30% голосів виборців. Але зробити це по «пропорційній» частині буде надзвичайно складно», - додав він.

За словами експерта, здобувати таку велику підтримку ПР намагатиметься, насамперед, у «своїх» регіонах – на Донбасі і на півдні, агітуючи навіть з порушенням законів і використовуючи такий фактор як «регіональний патріотизм».

«В базових регіонах, звичайно, ПР буде ототожнюватися з Президентом. Десь це буде навіть фішкою кампанії, що, мовляв, наша партія - це партія Януковича. Насамперед, таке буде на Донбасі, бо це партія земляка. Ми повинні розуміти, що регіональний патріотизм для ПР – це якщо не козирний туз, то, принаймні, козирний король. Почуття земляцтва серед усієї України розвинене лише на Донбасі. Це риса їхнього характеру», - пояснив Дикань.

«Я думаю, що і на півдні будуть навіть у порушення закону використовувати на агітаційних матеріалах те, що вони партія Януковича», - додав експерт.

Нагадаємо, 23 квітня під час політради Партії регіонів секретаря РНБО Андрія Клюєва було затверджено керівником центрального виборчого штабу ПР.

Як відомо, лідерами електоральних уподобань залишаються Партія регіонів - 19,5% і ВО "Батьківщина" - 13,5%. При цьому лише 6% українців вірять у чесні вибори.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.