“Перемога демократії” від Партії регіонів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.04.2012 21:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17325

Сьогодні у парламенті, під час таємного голосування з обрання омбудсмена, народний депутат Михайло Чечетов “контролював” відмітки в їхніх бюлетенях..

Про це написав на faceboock журналіст Ігос Слісаренко.

"Чечетов ще раз продемонстрував, що успішно опанував двозначністю і навіть поповнив новояз з роману Оруелла зі знаменитим "Свобода - це рабство". Під час голосування по кандидатурі на пост Уповноваженого з прав людини депутати-регіонали зобов’язані були показати ... "смотрящим" свої бюлетені з правильно поставленої галочкою, тоді як закон передбачає таємне голосування. Чечетов пояснив: "Наше голосування не є таємним, і це найвищий прояв демократії" - написав Слісаренко.

Водночас про нелегітимність голосування у окремій думці заявив заступник голови Лічильної комісії ВР Володимир В’язівський.

Про це нардеп письмово висловив Голові Верховної Ради України Володимиру Литвину окрему думку, яку проте не озвучили у Верховній Раді, повідомила прес-служба НУ.

«Хочу зазначити, що у бюлетені для таємного голосування з обрання Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відсутні підписи голови та секретаря Лічильної Комісії. Отже, бюлетені виготовлені з порушенням частини 1 статті 38 Регламенту Верховної Ради України, у якій вказано, що «У бюлетені для таємного голосування зазначається мета голосування та у відповідному місці ставляться штамп і підписи голови та секретаря Лічильної комісії», – наголошує Володимир В`язівський.

Про нелегітимне обрання Валерії Лутковської на посаду Уповноваженої з прав людини В`язівський зазначив їй особисто у присутності представників журналістів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.