У Європарламенті не виключають застосування санкцій до українських посадовців

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.04.2012 13:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17330

Голова комітету Європарламенту із закордонних справ Ельмар Брок (Європейська народна партія) розповів про ставлення до голодування Тимошенко та можливість застосування санкцій до Києва.

Голова комітету Європарламенту із закордонних справ Ельмар Брок

По це він заявив в інтерв’ю DW.

«Її катують, даючи і не даючи знеболювальне. Це тяжко хвора жінка, якій не дають лікуватися в медиків, яким вона довіряє. Її з використанням сили доправили до лікарні, до якої в неї немає довіри. Застосовується жахливий фізичний та психологічний тиск від влади, яка з точки зору правової держави робить все неправильно. Тому я маю розуміння до кроку пані Тимошенко, але хотів би попросити її не голодувати. Ми підтримуємо її всіма можливими способами, але вона не повинна піддавати небезпеці своє життя. Адже це - тільки на користь Януковичу». - зазначив Брок, відповідаючи на питання про реакцію на останні події, які сталися у Качанівській колонії.

На питання, як ЄС і Німеччина може підтримати Тимошенко, Брок сказав: «Це і задіяння лікарів клініки "Шаріте", це і те, що стосується політичних умов для України. Ми намагаємося зробити все можливе. Вона не принесе користі ні своїй країні, ні собі самій цим голодуванням. Це на руку лише Януковичу, який тут просто порушує права людини».

Щодо майбутнього Угоди про асоціацію з ЄС Брок відповів прямо: «Ми маємо стежити, щоб Україна не отримала підпис під угодою про асоціацію. І чим далі, тим більш малоймовірним це стає. Ми знаємо, наскільки проблемним є це питання з багатьох причин. Янукович не повинен це далі загострювати. Опозиція повинна мати право бути на волі. Сфабриковані, безпідставні справи або ті, де вибіг термін давності, не повинні використовуватися для того, щоб запроторювати опозицію у в’язницю».

Брок підкреслив, що влада просто використовує правосуддя, аби нейтралізувати своїх політичних суперників, аби не допустити їх до виборів, оскільки вона боїться власної політичної непопулярності. Певною мірою це також особиста помста. І одне, й інше – це неприйнятні причини в межах правової та демократичної держави.

На питання чи розгядається можливість санкцій проти України, Брок відповів: «Я не виключаю, що ситуація й далі погіршуватиметься, і в цьому випадку обмірковуватимуться санкції проти людей з уряду і зі сфери юстиції, відповідальних за такі вироки й такі умови утримання за ґратами, щоб вони не мали можливості отримувати візи чи здійснювати грошові перекази тощо. Я цього не виключаю».

Разом із тим, він не є прихильником байкотування ЕВРО-2012 в Україні. «Адже таким чином були б покарані українські громадяни та спортсмени. Я переконаний, що українське керівництво не може використовувати цю подію для своєї пропаганди. Тому політики, які туди поїдуть, повинні чітко дати зрозуміти свою позицію. Вони мають домагатися відвідин опозиції за ґратами. Я очікую також і від УЄФА, і від національних збірних, що вони поводитимуться відповідно». - сказав Брок.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.