Великобританія сформулювала, в якому випадку її уряд підпише Угоду про асоціацію Україна-ЄС

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 25.04.2012 14:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17333

Поступ у питанні підписання й ратифікації Угоди про асоціацію між ЄС та Україною малоймовірний, поки лідери опозиції залишаються у в’язниці та не можуть вільно здійснювати політичну діяльність.

Про це повідомило Посольство Великобританії в Україні.

У повідомленні йдеться, що Посольство Великої Британії в Україні було здивоване повідомленнями в українських медіа, згідно з якими Іван Роджерс, радник британського Прем’єр-міністра Девіда Камерона з питань Європи та глобального розвитку, «висловив надію, що Угода про асоціацію між Україною та ЄС буде підписана до кінця поточного року», під час зустрічі з Міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком. Ця інформація не відповідає дійсності. На цій зустрічі пан Роджерс підкреслив, що Велика Британія послідовно заявляла, що Угода про асоціацію та Угода про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі (УГВЗВТ) не будуть підписані та ратифіковані, поки зневолені внаслідок недосконалих судових процесів лідери опозиційних сил не будуть звільнені з-за ґрат і не матимуть можливості вільно брати участь у політичному житті України.

«Велика Британія активно підтримує євроінтеграційні прагнення України. Ми вітаємо парафування 30 березня 2012 року Угоди про асоціацію, а також першої й останньої сторінки УГВЗВТ, що засвідчило задоволеність обох сторін текстом угод. Водночас, Велика Британія неодноразово заявляла, що підписання й ратифікація навряд чи відбудуться, поки Україна не продемонструє своєї відданості демократичним реформам, зокрема, у сфері захисту прав людини та утвердження верховенства права», - зазначили у посольстві.

Як повідомлялялося раніше, 30 березня у Брюсселі відбулося часткове парафування Угоди про асоціацію з ЄС. Водночас, експерти вважають, що ратифікація Угоди відбудеться не раніше 2015 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.