Європейській вантажний корабель відкорегує орбіту МКС

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 25.04.2012 19:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17340

Європейський транспортний космічний корабель ATV скоректує в середу, 25 квітня, висоту орбіти Міжнародної космічної станції (МКС).

Корекція буде проводитися з використанням двох основних двигунів орбітальної системи управління корабля.

Підтримання необхідного просторового положення МКС буде забезпечуватися двигунами орієнтації російського службового модуля Зірка та вантажного корабля Прогрес М-15М.

Двигуни ATV будуть включені о 15:13 і пропрацюють 972,5 секунди. Вони видадуть імпульс 2,35 м/с і піднімуть висоту орбіти станції на 4,1 км. В результаті корекції середня висота орбіти МКС складе 395,3 км.

Маневр буде проведено з метою формування оптимальної орбіти для стикування з космічним кораблем Союз ТМА-04М, запуск якого заплановано на 15 травня.

Як повідомлялося раніше, напередодні приблизно на тиждень було відкладено запуск першого приватного корабля Dragon до МКС через необхідність проведення випробувань його програмного забезпечення.

Раніше на Міжнародній космічній станції були виявлені мікроби, які можуть привести до виходу з ладу обладнання.

Зазначимо, що NASA зацікавлене у продовженні роботи МКС ще більш ніж на десяток років. Рішення космічних агентств Росії, США і Європи про продовження експлуатації Міжнародної космічної станції може бути прийнято до 2020 або навіть 2028 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.