Російська влада вирішила що пісні ДДТ - не те, що треба росіянам

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 25.04.2012 21:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17341

Гурт ДДТ та її лідер Юрій Шевчук повідомили на офіційному сайті про скасування концертів у чотирьох містах Сибіру, звинувативши “спритних чиновників” у свавіллі.

У повідомленні з саркастичною заставкою "Лебедине озеро, товариші!" музиканти розповіли, що адміністрація Кемеровській області скасувала концерти ДДТ "у своїх володіннях, хоча квитки в Кемерово і Юрге фактично були розпродані".

"Мабуть, замало "патріотичної еротики" в нашій новій програмі", - іронізують рокери. Оголошення на сайті супроводжується добре символічним сюжетом - зображенням старого телевізора, що транслює балет.

"У Тюмені для нас взагалі зали не знайшлося. В Омську якийсь місцевий міністр теж заборонив концертним залам провести наше "відчайдушне шоу", - йдеться в повідомленні ДДТ.

За даними музикантів, всі вказівки і розпорядження з приводу скасування концертів були дані "верткими чиновниками" по телефону, тому навіть подати до суду на них за це не вийде.

Разом з тим Шевчук заявив, що, незважаючи на скасування концертів, продовжить гастролі по Сибіру. Прихильників гурту з Юрге і Кемерово запрошують на концерт в Барнаул і Томськ.

"Мені шкода цих бідних феодалів, вони бояться всього, будь свіжої думки про буття. Ми ж не розвозимо по країні порнуху, не матюкаємося на сцені. У нас філософська програма. Владу лякає іномислення, вони бояться втратити "мигалки" і землі", - сказав музикант.

Нагадаємо, Юрій Шевчук неодноразово критикував російську владу і брав участь в опозиційних акціях.

В даний час ДДТ гастролює по Росії з концертними програмами "Сольник" і "Інакше". Наприкінці лютого гурт ДДТ презентував свій новій альбом у Києві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.