Посол Німеччини не хоче, щоб Україна вважала ЄС дурнями

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 27.04.2012 13:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17349

Посол Німеччини Ганс-Юрген Гаймзьот заявив, що Європа очікує від України ретельного вивчення інциденту під час перевезення екс-прем’єра Юлії Тимошенко в лікарню.

"У нинішній ситуації українській владі потрібно з’ясувати, що відбулося під час примусового транспортування пані Тимошенко в лікарню. Не можна, щоб ті обвинувачення, які озвучені, не були розслідувані", - сказав Гаймзьот.

Він нагадав про членство України у Раді Європи й участь у Європейської конвенції з прав людини.

"Не можна упускати з уваги те, що відбувається навколо Тимошенко і інших засуджених колишніх членів уряду має політичне, а не тільки правове підґрунтя. Судові процеси відбувалися без дотримання мінімальних європейських вимог, були, на наш погляд, виборчими й політично мотивованими", - сказав посол.

Гаймзьот зауважив, що сугубо юридична, формальна аргументація нічого не дасть - особливо в країні, де "Конституції й багатьох законів не дотримуються навіть державні органи, включаючи парламент". Він зазначив, що Європа "з великим розумінням" ставиться до того, що Україна є країною, де відбувається трансформація.

"Визнаємо, що в багатьох сферах додаються великі зусилля для того, щоб модернізувати державну владу. Недавнім прикладом може бути прийняття Кримінально-процесуального кодексу й закону про об’єднання громадян", - сказав посол Німеччини.

"Але ми не дозволимо приймати нас за дурнів", - наголосив Гаймзьот.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.