Присяга на чужій крові: Лутковська склала присягу омбудсмена

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.04.2012 17:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17355

Метою проведення позачергової сесії Верховної Ради Україну були не ситуація з вибухами в Дніпропетровську, а складання присяги новопризначеного Уповноваженого з прав людини ВР - представниці партії регіонів Валерії Лутковської

Лутковська під стіночкою складає присягу. Фото з Твіттер Андрія Шевченка

Новообрана уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська склала присягу у Верховній Раді, повідомляє «Українська правда».

Вона зачитала текст присяги у ложі, звідки перший віце-спікер Адам Мартинюк вів засідання. Як відомо, у цій ложі відведене місце для депутата від Партії регіонів Ріната Ахметова.

Під час складення Лутковською присяги представники опозиції, які стояли біля трибуни, скандували "Ганьба", однак інших активних дій не вчиняли.

Також Верховна Рада 264 голосами ухвалила постанову про звільнення з посади уповноваженої з прав людини Ніни Карпачової.

Після цього Мартинюк закрив засідання парламенту.

Як відомо, позачергове засідання Верховної Ради було скликане у зв’язку з вибухами у Дніпропетровську, в той час як опозиція блокує пленарні засідання парламенту на знак протесту проти побиття Тимошенко.

Також сьогодні відбулася зустріч в.о. омбудсмена Ніни Карпачової із європейськими дипломатами, на якій вона продемонструвала фотографії Юлії Тимошенко зі слідами побоїв на тілі. Практично в цей же час в Дніпропетровську сталося від 4 до 10 вибухів, в яких постраждало близько трьох десятків людей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.