Угода про асоціацію з ЄС може так і залишитися “амбітною мрією” Януковича

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 3.05.2012 13:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17369

Угоду про асоціацію між Україною та ЄС не може бути ратифіковано за нинішньої політичної ситуації в Україні.

Про це заявив глава німецької дипломатії Ґідо Вестервеллє.

Ситуація довкола Юлії Тимошенко та інших міністрів її колишнього уряду матиме прямі наслідки для взаємин між Києвом та країнами Євросоюзу. Міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервеллє повідомив, що у Німеччині та інших країн ЄС існує єдина позиція з цього приводу. "З нашими партнерами в ЄС ми дотримуємося спільної думки, що Угода про асоціацію не може бути ратифікована, доки правовий державний устрій в Україні не почне розвиватися у правильному напрямку", - наголосив він в інтерв’ю газеті "Rheinische Post".

Водночас німецький міністр виступив проти дебатів стосовно позбавлення України права на проведення європейської футбольної першості. Вестервеллє наголосив на важливості збереження контактів з Києвом. «Я не раджу переривати діалогу», - цитує RheinischePost главу зовнішньополітичного відомства Німеччини. Вестервеллє повторив заклик до українського керівництва дозволити лідерові опозиції Юлії Тимошенко пройти курс лікування у німецькій лікарні.

Тим часом тиск на Україну з боку європейських урядів зростає. Раніше стало відомо про те, що члени австрійського кабміну одностайно бойкотуватимуть Євро-2012 на території України на знак політичного протесту проти ситуації в країні та із солідарності з ув’язненою Юлією Тимошенко. Про це повідомив міністр закордонних справ Австрії Міхаель Шпінделеггер.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.