Нашестя інопланетян? ГПУ відхрещується від обшуку в офісі Омбудсмена

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 5.05.2012 22:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17381

Органи прокуратури не проводили та не проводять обшуків у офісі екс-омбудсмена Ніни Карпачової, повідомила керівник прес-служби Генпрокуратури Маргарита Велькова.

«Щодо обшуків, то ніхто з органів прокуратури їх не здійснює, так як, відповідно до законодавства, це можливо лише за умовою відкриття кримінальної справи. В даному випадку такої немає, тому жодних обшуків органами прокуратури наразі не проводиться»,- підкреслила Велькова.

За словами Велькової, під час перевірки заяви Ніни Карпачової про застосування сили до екс-прем’єра Юлії Тимошенко, було отримано свідчення співробітників секретаріату колишнього омбудсмену, в яких вони стверджують, що під тиском Карпачової повинні були робити висновки на основі фотографій. За словами Велькової, при цьому вони знали, що це є порушеннями норм законів про судово-медичну експертизу та розуміли, що не мають на це права, так як не мають статусу судових медиків. «Ця інформація наразі перевіряється. Також у рамках перевірки відбувається комплекс інших заходів для того, щоб встановити об’єктивність викладених Карпачовою фактів», - підкреслила Велькова. Вона пояснила, що на даний момент опитуються свідки, співробітники прокуратури ознайомлюються з іншими документами та матеріалами.

Раніше СБУ заявило про непричетність до обшуку в офісі омбудсмена, про який повідомила колишня уповноважена з прав людини Ніна Карпачова.

Як відомо, уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська спростувала заяву своєї попередниці Ніни Карпачової про те, що за її вказівкою в офісі омбудсмена СБУ провела обшук в суботу, 5 травня.

Як повідомлялося раніше,4 травня прокуратура Харківської області не встановила фактів застосування фізичної сили до колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко працівниками Качанівської жіночої виправної колонії та відмовила у відкритті кримінальної справи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.