ЄВРО-2012. УЕФА заборонила приносити на стадіони великі прапори і банери

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 7.05.2012 13:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17388

На стадіони Євро-2012 заборонено проносити професійну фото-і відеоапаратуру, фаєри, лазери і великі банери.

Про це йдеться в положенні УЄФА про заборонені предмети і правилах поведінки під час чемпіонату.

За відсутності прямого дозволу від УЄФА на стадіон заборонено приносити прапори і банери, розміри яких перевищують 2 м на 1,5 м. Прапори і транспаранти меншого розміру можна принести за умови, що вони виготовлені з матеріалу, який не загоряється, та за умови відповідності їх до національних регулятивних норм і стандартів. Офіційні групи вболівальників, які будуть використовувати прапори-полотна, які значно перевищують дозволені розміри, повинні проінформувати про це УЄФА (або будь-яку посадову особа, призначену УЄФА) за один день до матчу для отримання дозволу. Крім того, уболівальникам заборонено проносити будь-які флагштоки для транспарантів, крім гнучких пластикових і так званих подвійних флагштоків, довжина яких перевищує 1 м, а діаметр - 1 см, йдеться в повідомленні УЄФА.

Окрім того, під заборону потрапили шоломи, табуретки, складні стільці, коробки, сумки, рюкзаки та інші великі предмети, розміри яких перевищують 25 см х 25 см х 25 см і які не можна помістити під глядацьке сидіння на стадіоні. Заборона поширюється на гучномовці, сирени, інші механічні або електронні акустичні пристрої, клаксони, вувузели (довгі дудки, що видають монотонний звук, які масово використовували вболівальники на чемпіонаті світу 2010 року в ПАР - ред.), рекламну, комерційну продукцію, папір в рулонах і папір у великих кількостях.
На стадіони, де відбуватимуться матчі Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, уболівальники не зможуть пройти з професійною фото-та відеоапаратурою, піротехнікою й лазерними указками. До заборонених предметів віднесли і парасольки, пляшки та іншу скляну, металеву або пластикову тару, алкогольні напої, стимулятори, наркотичні чи психотропні речовини. Фани не можуть пройти з матеріалами, які містять расистську, ксенофобську, політичну чи релігійну пропаганду.

Щоб пронести на стадіон тварину, потрібен дозвіл УЄФА. Окрім того, на стадіонах буде заборонено палити. При цьому дозволяється проносити стандартні кишенькові запальнички. Зазначений перелік не є вичерпним. У разі виникнення сумнівів щодо будь-якого предмета, який приноситься на стадіон, рішення про дозвіл або заборону проносу даного предмета приймається відповідним працівником служби безпеки арени, повідомили в УЄФА.

Як повідомлялося раніше, в УЄФА вважають Україну такою ж безпечною, як Швейцарію.

Раніше низка політиків і чиновників з ЄС заявили про бойкот турніру. Натомість МЗС України наголосило, що негативно ставиться до відмов не їхати на турнір. У міністерстві також вважають, що провал Євро-2012 стане поразкою для мільйонів громадян.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.