Львівський «Пісяючий Сталін» також стояв недовго, а «братчиків» чекає за це адмінпокарання

Автор/джерело -  © Zaxid,net



Дата публiкацiї - 7.05.2012 17:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17393

Сьогодні, 7 травня, у Львові встановили скульптуру «пісяючого Сталіна». Акцію організували представники організації «Братство».

Після того, як у ЗМІ з’явились повідомлення про можливе встановлення пам’ятника Сталіну у Львові о 14:00, близько 30 журналістів зібралось на площі Ринок перед входом до міської ради. Однак «Всесоюзна комуністична партія більшовиків», яка начебто розповсюджувала інформацію про встановлення пам’ятника, тут не з’явилась. Натомість на акцію очікувало кілька десятків міліціонерів і автобус з беркутівцями.

Однак через 30 хвилин до журналістів підійшов молодий чоловік, який запропонував пройти в пасаж Андріолі (площа Ринок, 29), де було встановлено невеличку скульптуру «пісяючого Сталіна».

«Ми вважаємо, що якщо вже ставити пам’ятник Сталіна, то принаймні в отакій формі він міг би бути. Чи в парі з Гітлером його ставити», – розповів журналістам Віталій Чорний, редактор сайту «Братство», який і провів журналістів до скульптури.

На запитання, чому його встановили в дворику, а, не як обіцяли, на центральній площі міста, той пояснив, що Сталін недостойний стояти на центральній площі міста.

«Там він точно не протримається довго, а тут ще простоїть якийсь час», – сказав він. Також він пояснив, що Сталін пісяючий, оскільки це - паралель з символом ЄС – пісяючим хлопчиком.

На уточнення, чому організатори заходу в анонсах для ЗМІ назвались «більшовиками», Віталій Чорний пояснив, що акція організована «як жарт», щоб привернути увагу сил, які «фанатіють на Сталіні», показати «справжнього Сталіна, який він вже мав би бути».

Сталін виготовлений з дерева, тканини і пофарбований золотою фарбою, розповідають організатори заходу.

Як зазначають представники міської влади – акцію не було погоджено і заявку на її проведення подано не було, водночас присутні на місці подій міліціонери обіцяють покарати організаторів заходу за дрібне хуліганство.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.