Карпачова стверджує, що в ГПУ підмінили її звернення

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 7.05.2012 21:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17396

Екс-омбудсмен Ніна Карпачова вважає, що прокуратура підмінила її звернення до Генпрокурора щодо інциденту з побиттям екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Про це вона заявила в ефірі 5 каналу.

Коментуючи заяву співробітника свого секретаріату Валерія Селіна щодо того, що вона його просила "посилити" синці Тимошенко, Карпачова зазначила:"Я можу сказати єдине, якщо би зараз хтось про них сказав, що вони продали батьківщину, щоб вони коментували?".

"Я хочу сказати, що відповідно до 20 ст. закону "Про омбудсмена України" омбудсмен і працівники не зобов’язані давати пояснення і коментарі по тих справах, які перебувають в їхньому провадженні", - додала вона.

"Це забула прочитати і прокуратура наша, яка фактично здійснює сьогодні тиск і підмінила моє звернення до Генерального прокурора, з яким я дійсно звернулася 27 квітня (щодо перевірки факту побиття Юлії Тимошенко під час перевезення з колонії до лікарні)", - заявила екс-омбудсмен.

"Замість того, щоб проводити перевірку в Качаніській колонії, перевірка розпочалася методом тиску і шантажу в секретаріаті омбудсмена України", - уточнила Карпачова.

Як повідомлялося раніше, 27 квітня були опубліковані фотографії гематом на тілі Тимошенко, зроблені 25 квітня.

За твердженням екс-прем’єра, ці тілесні ушкодження були нанесені їй співробітниками колонії, які примусово доставляли її до лікарні 20 квітня.

Уповноважена з прав людини Ніна Карпачова підтвердила наявність тілесних ушкоджень у Тимошенко, та звернулася зі зверненням до генпрокурора з метою перевірки цього факту.

Прокуратура Києва наразі проводить перевірку за фактом звернення Карпачової.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.