Справа Гонгадзе. Свідок у справі Пукача стверджує, що особисто генерал наказав знищити матеріали “наружки” за журналістом

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 7.05.2012 22:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17397

Олексій Пукач, який звинувачується у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе, будучи начальником департаменту зовнішнього спостереження МВС України, особисто давав вказівку знищити документи оперативного спостереження за журналістом.

Як повідомив один з адвокатів потерпілої сторони, відповідні свідчення в Печерському райсуді у понеділок, 7 травня, дав один з колишніх співробітників ГУ кримінального розшуку МВС України.

Захисник розповів, що свідок у своїх показаннях зазначив, що вказував своєму керівництву на незаконність вчинення таких дій, однак, за припущеннями свідка, знищення документів було зроблено з метою приховування слідів, оскільки на той час певним посадовим особам МВС було відомо про те, що цими документами цікавиться Генеральна прокуратура України.

Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. 2009 року в Київській області знайдено останки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе. Однак тіло досі не віддано землі, оскільки мама журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

Пукач тривалий час знаходився в розшуку у зв’язку з причетністю до вбивства журналіста, в липні 2009 року був затриманий в Житомирській області, і з того часу перебуває під вартою. Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Пукача у вбивстві журналіста Гонгадзе. Слідство встановило, що Пукач скоїв вбивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка.

Гонгадзе був засновником інтернет-видання «Українська правда».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.