Справа Гонгадзе. Справу Пукача розглядають у прискореному режимі

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 8.05.2012 11:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17404

Печерський суд Києва в закритому режимі допитав третього свідка у справі екс-генерала міліції Олексія Пукача. Адвокатка вдови Георгія Гонгадзе побоюється саботажу встановлення замовників вбивства журналіста.

Всі допитані свідки на суді у справі колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача, який звинувачується у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе, підтвердили факт зовнішнього спостереження за журналістом у вересні 2000-го року. Про це в інтерв`ю DW заявила представниця інтересів родини Ґонґадзе Валентина Теличенко. Вона повідомила, що останній допитаний свідок підтвердив, що екс-генерал міліції не лише організував незаконне спостереження, а й всупереч закону примусив знищити документи, які викривали ці протиправні дії.

"Керівництво департаменту зовнішнього спостереження, як повідомила третій свідок, дало вказівку знищити документи вже потому, як їхнього вилучення зажадали слідчі генпрокуратури", - сказала Теличенко. Вона вважає, що провина Пукача не викликає жодних сумнівів і всі свідки це підтверджують. Але адвоката стурбована загрозою того, що встановлення замовників вбивства Ґонгадзе буде заблоковане найвищими інстанціями.

Замовників не шукають?

"Пукач вчинив вбивство на замовлення. Свідки розповідають про обставини злочину, про його приготування та приховування. Але державне обвинувачення не заявило жодного свідка, який би щось сказав про мотиви вчинення цього вбивства. Я дуже сподіваюся, що суд задовольнить наше клопотання про допит саме таких свідків", - каже Теличенко. Водночас за її словами, кримінальна справа проти екс-міністра внутрішніх справ Валерія Кравченка лежить в генпрокуратурі і належним чином не розслідується.

Адвокат повідомила, що наразі процес у справі Пукача набрав максимально можливого темпу і судові засідання відбуваються тричі на тиждень. За словами Теличенко, це заважає ретельніше готуватися до допиту свідків. А надто, вивчати матеріали справи з грифом "цілком таємно" доступ до яких дозволяється лише в спеціально відведених для цього місцях.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.