Доведена ще одна цілюща властивість прополісу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.05.2012 17:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17433

Дослідники з медичного університету Чикаго (США) встановили, що прополіс є хорошим засобом проти раку простати.

Прополіс - “чорний віск”

Упродовж століть прополіс використовується як натуральний лікарський засіб від багатьох захворювань, - починаючи від ангіни та алергії і закінчуючи лікуванням сильних опіків і онкологічних захворювань. Але до недавнього часу він не мав медичного визнання, оскільки лікарі не мали точних даних про його вплив на клітини.

Недавно дослідники з Чиказького медичного університету встановили, що прополіс є хорошим засобом проти раку простати, повідомляє Raut.ru.

У ході експерименту вчені поєднали традиційні методи дослідження раку з передовими методами вивчення білкових з’єднань.

Мета роботи полягала в тому, щоб знайти продукти харчування, здатні зупинити розвиток раку на ранніх стадіях. Як з’ясувалося, прополіс не вбиває рак, але цілком здатний зупинити на невизначений час розвиток раку передміхурової залози. Як припускають вчені, цілющі властивості прополісу обумовлені наявністю в його складі кавової кислоти.

Дослідники провели ряд дослідів на мишах, які показали, що навіть в низьких концентраціях після вживання сповільнювалося зростання ракових клітин. За шість тижнів лікування з цим з’єднанням зростання пухлини сповільнилося удвічі. У той же час, варто було припинити лікування, як ракові клітини відновлювали свій ріст.

Учені припускають, що такий ефект заморожування дозволить використовувати кавову кислоту в комплексному лікуванні раку разом з хіміотерапією. На їх думку, така методика може бути цілком успішною.

Раніше ми повідомляли, що іспанські дослідники знайшли в прополісі сильний антимікробний захист і потужну антиоксидантну активність.

Прополіс - це смоляниста речовина зелено-бурого або коричневого кольору з приємним ароматом тополиних бруньок і хвої, меду, воску і ванілі. При горінні виділяє запах цінних ароматичних смол. Збирають його бджоли з бруньок берези, тополі, осики, каштана, дуба, в’яза, верби, хвойних, деяких овочів...

Комахи використовують прополіс для дезінфекції вуликів, закриття тріщин, будівництва панелей і бальзамування "ворогів", які потрапили у вулик і яких важко видалити через їхні великі розміри. Точний склад прополісу залежить від місця проживання бджіл - клімату і навколишньої рослинності. У смолах і бальзамах утримується приблизно 50-60% прополісу, у воску - 20-25%, ефірних маслах - 5-10%, в пилку, мінералах та ферментах - 5%.

Від кожної сім’ї зазвичай збирають по 40-50 г прополісу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.