Санкції ЄС можуть стати реальністю для вищого керівництва держави

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 14.05.2012 14:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17447

ЄС може почати застосовувати до України візові, торговельно-економічні та персональні обмеження.

Про це в ефірі Радіо Свобода сказав аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Чалий.

«Треба подивитися, як розвивалася ситуація навколо Білорусі. Це візові обмеження, недопуск на територію ЄС і обмеження торговельно-економічних стосунків. Якщо не будуть знайдені компромісні рішення і буде продовжуватися нагнітання ситуації навколо лідерів опозиції, то, безперечно, ми можемо отримати від ЄС персональні санкції стосовно вищого керівництва України, наприклад щодо їхніх банківських рахунків», – сказав Чалий, коментуючи заяву міністра закордонних справ Швеції Карла Більдта про застосування серйозніших ніж невідвідування Євро-2012 інструментів впливу на Україну.

За словами Олександра Чалого, українська влада повинна розуміти, що ЄС почав обговорення наступних кроків, які можна застосувати до керівництва України, щоб стимулювати його дотримуватися демократичних стандартів.

Сьогодні в Брюсселі Рада закордонних справ ЄС розглядає питання відносин з Україною, зокрема, питання майбутнього Угоди про асоціацію, а також питання відвідування політиками матчів Євро-2012 в Україні. Низка міністрів закордонних справ країн-членів ЄС вже висловили жорстку позицію щодо політичного бойкоту Євро-2012 в Україні. А очільник МЗС Швеції наголосив, що ЄС має застосовувати більш сильні інструменти тиску на українську владу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.