Фотоапарати Canon будуть збирати роботи

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 14.05.2012 21:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17455

Японська компанія Canon стане першим виробником цифрових фотоапаратів, який повністю перейде на автоматизоване виробництво.

Canon планує замінити всіх робітників на своїх заводах на роботів до 2015 року. Спочатку з’являться автоматизовані заводи компанії в Японії, а потім, якщо експеримент визнають успішним, роботів запровадять ще на трьох підприємствах за межами країни.

Видання The Mainichi Daily News уточнює, що серед перших буде автоматизовано завод з виробництва змінних об’єктивів в місті Уцуномія, префектура Тотігі. Роботи там прийдуть на зміну людям в 2013 році.

При цьому робітникам, місця яких займуть машини, не загрожує звільнення. Люди будуть здійснювати контроль за виробництвом, а частина з них отримає роботу в інших підрозділах Canon.

Компанія розраховує, що перехід на автоматизоване виробництво буде сприяти скороченню витрат.

Це, в свою чергу, дозволить Canon зберегти заводи в Японії, а не переносити їх в Індію або Китай, де робоча сила коштує дешевше.

Canon є найбільшим в світі виробником фотоапаратів, займаючи близько 20 відсотків ринку цифрових камер. Компанія випускає дзеркалки EOS, об’єктиви з байонетом EF і компактні фотоапарати IXUS і PowerShot.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.