Розгляд справи Тимошенко відбуватиметься під посиленою охороною

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 15.05.2012 09:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17458

У Вищому спецсуді 15 травня розглядатиметься касація у "газовій справі" Юлії Тимошенко.

ахист екс-прем’єра просить скасувати вирок Печерського райсуду, за яким Тимошенко засуджена до 7 років позбавлення волі, і закрити справу у зв’язку з "відсутністю складу злочину".

Розгляд касаційної скарги розпочнеться о 10 годині. Вранці біля суду було посилено охорону, наразі на вулицях Шовковична, П.Орлика і Липська стежать за громадським порядком кілька десятків правоохоронців.

Збираються там і прихильники екс-прем’єра. Вони вже розмістили вздовж вулиці Орлика плакати з гаслами "Юлі волю!". Поки їх лише близько 20 людей.

Журналісти зможуть спостерігати за ходом розгляду касації через відеотрансляцію в окремому залі до того моменту, поки суд не ухвалить рішення щодо їхньої можливої присутності безпосередньо в залі, де буде розглядатися касація.

Як повідомлялося раніше, в жовтні 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році. З кінця грудня вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові, а зараз перебуває в лікарні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.