Страшний сон української бидлоеліти: новообраний Президент Франції на шляху до церемонії інавгурації на світлофорах пропускав пішоходів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.05.2012 15:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17465

Кортеж Олланда прибув до Єлисейського палацу близько 10 ранку (11:00 за Києвом). По дорозі з XV округу Парижа, де проживав Олланд, його машина, незважаючи на значний супровід, кілька разів зупинялася на червоне світло світлофорів, пропускаючи пішоходів.

У Парижі пройшла церемонія передачі повноважень від теперішнього президента Франції Ніколя Саркозі обраному главою держави Франсуа Олланду.

Соціаліст Франсуа Олланд, який переміг на початку травня на президентських виборах у Франції, сьогодні, 15 травня, вступив на посаду глави держави.

Олланд в залі для торжеств в Єлисейському палаці офіційно проголошений Президентом Французької Республіки. Перед цим він зустрівся з Ніколя Саркозі, який передав своєму наступнику "ядерні коди" та поточні справи.

"За результатами виборів, що відбулися в хороших умовах, в яких взяли участь понад 80% французів, сьогодні ви стаєте сьомим президентом П’ятої республіки і 24-им президентом Французької Республіки. З цього дня, 15 травня 2012 року, на час виконання повноважень ви будете представляти Францію, республіку, цінності республіки і всіх французів", - оголосив глава Конституційної ради Жан-Луї Дебре на офіційній церемонії в Єлисейському палаці.

Після того, Олланд приніс присягу, він вирушить до Берліна, де зустрінеться з Ангелою Меркель, - вирішувати що робити з борговою кризою і назве ім’я прем’єр-міністра.

Нагадаємо, Франсуа Олланд отримав 51,62% голосів виборців на виборах Президента Франції, які пройшли в країні 6 травня. Його суперник Ніколя Саркозі набрав 48,38% голосів. Явка виборців склала 80,34%.

Олланд став першим за 17 років соціалістом, що зайняв пост Президента Франції, - після Франсуа Міттерана, який очолював Францію з 1981 по 1995 рік.

Церемонія приведення до присяги Олланд була скромною, без широкого іноземного представництва - було запрошено лише 350 гостей.

Після присяги Олланд на гібридному Citroen DS5 з відкритим верхом проїхав до Єлисейських полів, вітаючи парижан. По дорозі з XV округу Парижа, де живе Олланд, його машина кілька разів зупинялася на червоне світло світлофорів, пропускаючи пішоходів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.