Візит Путіна в Україну. Багато, багато слів і майже нульові результати.

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 22.12.2006 18:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1747

У рамках сьогоднішнього засідання комісії Ющенко-Путін підписано чотири документи, передбачених порядком денним, у тому числі угоду про реадмісію між Україною і РФ.

Підписання угоди про реадмісію викликано необхідністю посилення міжнародного співробітництва в сфері боротьби з незаконною міграцією, попередження і протидії незаконній міграції, а також торгівлі людьми на території України і Росії.

Угода між Кабміном України й урядом Росії про реадмісію складається з 14 статей, що регламентують порядок здійснення заходів, пов’язаних з реадмісією між сторонами.

Основними положеннями угоди є: передача і прийняття громадян держав сторін, передача і прийняття громадян третіх держав і осіб без громадянства, утримання, напрямок і розгляд запитів про реадмісію, захист персональних даних, витрати, пов’язані з поверненням осіб.

Кордон

Уряди України і Росії підписали протокол змін і доповнень до угоди від 1995 року про пункти пропуску через державний кордон

Протоколом передбачається вилучення з тексту міжурядової угоди про пункти пропуску через державний кордон між Україною і Росією 6 пунктів пропуску для залізничного сполучення і доповнення угоди 12-ма міждержавними пунктами пропуску для автомобільного повідомлення, трьома міжнародними пунктами пропуску для автомобільного повідомлення, сімома пунктами пропуску для залізничного сполучення, а також змінити назви чотирьох пунктів пропуску для автомобільного сполучення.

Культура

Крім того, міністерство культури і туризму України і міністерство культури і масових комунікацій Російської Федерації підписали угоду про співробітництво в області культури.

Співробітництво в рамках угоди передбачає створення сприятливих умов для розвитку співробітництва в області музики, театру, кінематографії, образотворчого мистецтва, бібліотечної і музейної справи, охорони об’єктів історико-культурної спадщини, народних промислів, декоративно-прикладного, самодіяльного, естрадного і циркового мистецтва, а також в інших видах діяльності в сфері культури і мистецтв.

Охорона прав

У рамках засідання комісії сторони також підписали угоду про взаємну охорону прав на результати інтелектуальної діяльності, які використовуються та отримані в ході двостороннього військово-технічного співробітництва.

Угода передбачає шляхи здійснення співробітництва між сторонами у зазначеній сфері.

Також документом передбачається можливість визнання сторонами інформації, якою вони обмінюються, конфіденційною інформацією, а також установлюється механізм її захисту.

Сьогодні, 22 грудня, Президент України Віктор Ющенко і президент РФ Володимир Путін визначили ключові питання двосторонньої співпраці на два роки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.