ЄС спостерігатиме як лікують Тимошенко і перевірить її справу

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 17.05.2012 10:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17475

Для лікування ув’язненої Юлії Тимошенко, а також для перевірки юридичної справи проти неї до України мають приїхати європейські експерти. З відповідною пропозицією виступив Євросоюз.

Європейський Союз хоче надіслати до Києва групу лікарів та медичних експертів, які мають контролювати стан здоров’я ув’язненої опозиціонерки, екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це повідомив президент Європейського парламенту Мартін Шульц у вівторок у Брюсселі.

Крім того, для спостереження за касаційним процесом у справі Тимошенко до України хочуть надіслати «міжнародно визнаного експерта», який має отримати необмежений доступ до суддів, адвокатів, а також юридичної документації в справі Тимошенко.

Узгодження кандидатур

Український прем’єр-міністр Микола Азаров, який у вівторок у Брюсселі зустрічався з Мартіном Шульцом, підтвердив досягнуті домовленості з обох питань. Він уточнив, що сторони мають спільно «узгодити кандидатури таких спеціалістів та сформулювати їхню участь у процесі». «Це має відповідати українському законодавству», - зазначив український прем’єр.

Те, що український прем’єр Микола Азаров висловив свою готовність прийняти таких спостерігачів, голова Європейського парламенту привітав як «справжній прогрес». Мартін Шульц зауважив, що має намір негайно розпочати переговори з формування цієї комісії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.