Фракція БЮТ на знак протесту покинула залу пленарних засідань парламенту

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.05.2012 14:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17481

Фракція «БЮТ-Батьківщина» вимушена заявити: не виконана жодна з наших вимог, які ми виголосили ще місяць тому.

Про це заявив голова фракції Андрій Кожем’якін з трибуни парламенту.

«Не розслідуване побиття Юлії Тимошенко, причетні до цього особи не притягнуті до відповідальності. Більше того - впродовж останніх днів влада намагається вчергове зламати лідера опозиції Юлію Тимошенко, яка перебуває у харківській лікарні. Користуючись своєю нахабною вседозволеністю, режим вкидає у підконтрольну пресу конфіденційну інформацію щодо стану здоров’я Юлії Тимошенко, проводить цілодобове відеоспостереження у лікарняний палаті, перешкоджає допуску захисників». заявив Кожем’якін.

Фракція «БЮТ-Батьківщина» вимагає провести розслідування за вказаними фактами та покарати порушників закону. Від імені депутатської фракції Кожем’якін публічно звернувся до Генерального прокурора Віктора Пшонки з вимогами:

Перше. Припинити аморальну та незаконну відеозйомку в лікарській палаті, де проводиться більшість лікувальних процедур, які пов’язані з необхідністю частково або повністю знімати верхній одяг. Зняти всі три встановлені камери відеоспостереження, притягнути винних посадових осіб до відповідальності.

Друге. Припинити незаконне чергування чоловіків-офіцерів на території тимчасового утримання Юлії Тимошенко та проведення лікувальних процедур. Змінити чоловічий склад охорони на жіночий так, як це передбачено законом, та не чинити у такий спосіб психологічний тиск.

Третє. Порушити кримінальну справу проти посадових осіб Міністерства охорони здоров’я та Державної пенітенціарної служби України, які всупереч діючому законодавству 14 травня ц. р. розповсюдили в ЗМІ конфіденційну медичну інформацію, яка стосується стану здоров’я та процесу лікування Юлії Тимошенко.

Четверте. Провести розслідування факту здійснення тиску на представника клініки Шаріте професора Лутца Хармса шляхом використання його медичних графіків лікування для перешкоджання зустрічам Юлії Тимошенко із захисниками 14 травня ц.р.

П’яте. Припинити політичні репресії проти Юлії Тимошенко та інших представників опозиції. Закрити всі абсурдні політично вмотивовані кримінальні справи, порушені проти лідера опозиції, та негайно звільнити Юлії Тимошенко з-під незаконного арешту.

«Перелічені факти просимо вважати офіційною заявою про злочин». - наголосив Кожем’якін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.