Співдоповідачі ПАРЄ розповіли, як лікують Тимошенко

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 17.05.2012 17:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17485

Співдоповідачки моніториногового комітету ПАРЄ по Україні Маріетта де Пурбе-Лундін та Маіліс Репс стурбовані втручанням у приватне життя Юлії Тимошенко під час проходження нею лікування поза межами Качанівської колонії.

Їхня зустріч з ув’язненою лідеркою БЮТ відбулася вчора і тривала три години. За словами співдоповідачок, у палаті Юлії Тимошенко встановлено три камери спостереження, там постійно знаходиться охорона.

"Єдине, нас запевнили, що коли вона переодягається, у палаті знаходяться лише жінки", - зауважила Маіліс Репс.
Вони також повідомили, що деякі з медичних процедур проводяться, на прохання Тимошенко, при вимкненому світлі — щоб це не було записано на камери.

Співдоповідачки ПАРЄ залишилися за їхніми словами, враженими від спілкування з Юлією Тимошенко.
"Вона дуже рішуче налаштована, - сказала Пурбе-Лундін. - Ми багато говорили про політику, про те, що відбувається в лавах опозиції. Я була вражена тим, що Тимошенко дуже добре розбирається у тому, що відбувається В Україні".

"Вона — дуже сильна жінка і має дуже чітке судження щодо ситуацію в Україні, - додала Маіліс Репс.

Сьогодні співдоповідачки ПАРЄ мали півторагодинну зустріч з Президентом України Віктором Януковичем, на брифінгу вони назвали її "корисною і плідною", за їхніми словами, значну частину розмови було приділено вирішенню питання лідерів опозиції.

Співдоповідачки розповіли, що Віктор Янукович дав зрозуміти, що політичне вирішення питання може відбутися після завершення судових процесів.
На запитання щодо можливих шляхів виходу із ситуації Маіліс Репс відповіла: "Це можуть бути амністія, зміна законодавства, виконання рішень європейського суду, та інші доступні Президенту способи".

Маіліс Репс також підкреслила небажаність запровадження санкцій проти України.

"Санкції не відповідають нічиїм інтересам, - наголосила вона. - Сьогодні стосунки Європи і України є доволі прохолодними, в очікуванні. Всі готові чекати і далі, але нам треба бачити готовність України до здійснення певних кроків".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.