Siemens встановив рекорд швидкості передачі даних

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 22.12.2006 20:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1749

Фахівцям компанії Siemens вдалося встановити новий рекорд швидкості передачі даних по одному оптичному кабелю.

У рамках іспиту нової системи обробки і передачі даних, вченим вдалося передати інформацію на відстань у 100 миль зі швидкістю в 107 гігабіт у секунду, повідомляє Lenta.ru.

Співробітникам Siemens разом із працівниками Micram Microelectronic, інституту Фраунхофера і голландського технологічного університету Ейндхофен, вдалося створити принципово нову систему передачі даних, яка дозволяє обробляти інформацію до і після її перетворення в оптичний сигнал.

Завдяки цьому вченим вдалося збільшити швидкість передачі даних по оптичному кабелю майже в 2,5 рази в порівнянні з попереднім рекордом.

На думку розробників, широке впровадження нової технології, завдяки якій вміст двох DVD можна буде пересилати на великі відстані за 1 секунду, почнеться до 2010 року.

Зазначимо, що абсолютний рекорд швидкості передачі даних належить вченим з інституту Heinrich-Hertz, що разом з японською компанією Fujitsu змогли передати дані на відстань у 160 кілометрів зі швидкістю 2,56 терабіта в секунду. Така швидкість передачі даних еквівалентна передачі інформації c 60 DVD за одну секунду. Правда, на відміну від цього експерименту, фахівці Siemens для свого рекорду працювали зі звичайними мережами США.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.