Сьогодні у столиці протестували проти нового Трудового кодексу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.05.2012 14:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17501

Сьогодні, мабуть чи не вперше в сучасній історії України, сталося об’єднання і лівих, і правих навколо несприйняття проекту Трудового кодексу, який ініціювала влада проФФесіоналів.

Декілька сотень демонстрантів від лівих і правих політичних партій, незалежних профспілок та громадських організацій зібралися біля будинку парламенту, де відбувалася погоджувальна рада, аби висловити свій протест проти урядової законодавчої ініціативи.

Оскільки міліція не дозволила демонстрантам виходити на межі тротуару, утворилася тиснява. Проте, перехожі жодним чином не висловлювали незадоволення. Скоріш навпаки.

Цікаво також, що лише поодинокі нардепи з опозиції і один з Партії регіонів наважилися пройти між демонстрантами, а не скористалися переходами між корпусами парламенту.

Між тим, як повідомив спікер парламенту Володимир Литвин, на цьому пленарному тижні законопроект Трудового кодексу розглядатися не буде. Втім, він не уточнив, причину відтермінування.

Як повідомила УП, лідер фракції ПР Олександр Єфремов за те, щоб ухвалити Трудовий кодекс до кінця нинішньої каденції.

За його словами, Партія регіонів не наполягає на ухваленні цього документу, однак вважає доречним зробити це зараз, "оскільки наступний парламент повернеться до розгляду цього питання, однак зробить його більш жорстким по відношенню до робітників з боку роботодавців".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.