Литвин сумнівається, що Рада до жовтня внесе зміни до закону про вибори

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 21.05.2012 14:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17502

Голова Верховної Ради Володимир Литвин сумнівається у внесенні змін парламентом до закону про вибори Ради до проведення цих виборів, запланованих на 28 жовтня.

Про це він сказав на брифінгу.

Спікер повідомив, що він отримав пропозиції Центральної виборчої комісії, які, з його слів, мають виключно технічний характер.

"Я вважаю, що можна було б і потрібно було б прийняти відповідний проект, не вносячи до нього новацій, які будуть викликати опір", - сказав він.

Однак при цьому він висловив сумніви в тому, що цей законопроект буде прийнято, через відсутність довіри фракцій одна до одної.

"Але зараз я відчуваю, що через відсутність довіри між політичними фракціями складно буде розглянути цей технічний проект", - сказав він.

Також він повідомив, що направив зазначений законопроект у Комітет Ради з питань державного будівництва й місцевого самоврядування для отримання висновків і підкреслив, що готовий внести законопроект від свого імені, однак при цьому додав, що для цього необхідна наявність конституційної більшості, яка готова підтримати цей законопроект.

Як повідомлялося раніше, Комітет виборців підтримує запропоновані Центральною виборчою комісією технічні зміни до закону про вибори Верховної Ради.

Заступник голови Ради Микола Томенко вважає непотрібним внесення змін до закону "Про вибори народних депутатів".

Ініціативи ЦВК стосуються, зокрема, передвиборної агітації, фінансування виборчого процесу і друку агітаційних плакатів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.