Що об’єднає українців?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 22.05.2012 15:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17511

Київський міжнародний інститут соціології та Інститут прав людини і запобігання екстремізму, та ксенофобії IHRPEX провели опитування з метою дізнатися, що на думку українців може об’єднати країну.

У респондентів запитали, що, на їхню думку, може об’єднати регіони України. Виявилося, що фактично кожен п’ятий (19,4%) житель країни вважає, що найкраще об’єднає гідний рівень життя кожного.

При цьому 12,2% опитаних не вважають, що регіони України розділені, 11,6% називають об’єднувальним фактором відновлення промисловості та сільського господарства, 9,8% - загальну історію, 7,1% - багаті культурні традиції.

Також 6,5% респондентів вважають, що об’єднати регіони країни зможе загальнонаціональний лідер, 6,1% зазначають найважливішу роль в цьому процесі української мови та літератури, 5,6% - боротьби за свої права, 5,2% - загальнонаціональної ідеології.

Варто зазначити, що 4,3% опитаних вважають, що регіони України об’єднає приєднання країни до Євразійського Союзу на базі Казахстану, Росії та Білорусі, 3,6% - входження України до Європейського Союзу.

Всього 0,8% зазначили, що немає факторів, які можуть посприяти об’єднанню, 2,2% - не змогли відповісти на це питання.

Опитування проводилося 10-28 квітня, всього опитано 1019 респондентів старших 18 років в 110 населених пунктах по всій Україні. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,2%.

Нагадаємо, що за результатами опитування 15 травня, рейтинг Партії регіонів у півтора рази вищий, ніж у Батьківщини.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.