Чи здатна столична влада зупинити хвилю рейдерства?

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 22.05.2012 16:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17513

Більше 500 підприємців, що торгують на Лук’янівському ринку Києва, пікетують Київську міську державну адміністрацію,

Вони вимагають захистити їх від рейдерів, які взяли ринок під контроль минулої неділі.

Подробиці Радіо Свобода розповів Роман Ропотан, заступник директора ТОВ «Лук’янівський ринок».

«Все відбувалося за класичною рейдерською схемою. В неділю о п’ятій вечора до ринку під’їхали автобуси, з яких висипали близько 300 кремезних чоловіків у чорному, з битками, арматурою та ножами. Нашого адміністратора, літню жінку, вони витягли з кабінету і просто перекинули через огорожу ринку. Говорили, що прийшли назавжди. «Прийшли» дуже жорстко – в мене та інших працівників ринку залишилися синці та порізи», – каже Роман Ропотан.

Безстроковий протест

Протестувальники мають намір зробити пікет під стінами КМДА безстроковим. Тим часом прокуратура вже порушила кримінальну справу за фактом захоплення Лук’янівського ринку.

Представники акції протесту зустрілися з посадовцями КМДА. Результати зустрічі – не надто обнадійливі, розповів її учасник, голова об’єднання «Наступ» Руслан Секела.

«Представники міської влади, по суті, зізналися, що нічого не можуть зробити з бандитами, які захопили ринок. В міліції неофіційно кажуть, щоб у конфлікт не втручалися. Депутат Київради Олександр Ліщенко в розмові з підприємцями визнавав, що це він отримав ринок у власність (у 2010 році його незаконно продали за копійки). І зараз, я вважаю, на рівні Київради нам перешкоджають у розв’язанні конфлікту», – сказав Секела.

Нині Лук’янівський ринок зачинено, на його території розташувалися молодики, які брали участь у його захопленні: у наметах, а то й на матрацах просто неба. Вчора вони побили журналістів, які намагалися потрапити на територію ринку. Міліція у конфлікт не втрутилася.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.