Європейські соціалісти можуть припинити співпрацю з Партією регіонів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 22.05.2012 18:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17516

Депутати Європарламенту, представники групи Прогресивного альянсу соціалістів і демократів заявили, що можуть розірвати Меморандум про співпрацю з Партією регіонів.

Про це заявив віце-президент групи соціалістів Лібор Ручок, виступаючи під час дебатів щодо України.

"Рік тому меморандум був підписаний, де ми висловилися за допомогу в розвитку країни, а також партії, відповідно до наших стандартів. І ми закликаємо наших колег з Партії регіонів реалізувати те, на що вони погодилися", - сказав депутат, відповідаючи на питання своїх колег.

При цьому представник соціалістів зазначив, що нинішній рік стане визначальним для відносин Україна - ЄС як в питанні розвитку справи колишнього українського прем’єра Тимошенко, так і в питанні проведення чесних і вільних виборів.

У свою чергу інший представник групи соціалістів, співголова Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ Крістіан Вігенін не виключив можливості розірвання меморандуму з Партією регіонів, якщо ситуація в країні не зміниться. "Якщо ми не побачимо змін, ми переглянемо цю угоду, і ми це чітко сказали нашим партнерам", - підкреслив він.

При цьому депутат зазначив, що сьогодні соціалісти намагаються використовувати свої відносини з Партією регіонів для того, щоб бути посередником в "делікатній ситуації", яка склалася з процесами проти лідерів опозиції.

Як відомо, після сьогоднішніх дебатів, Європарламент планує схвалити резолюцію щодо України. Голосування заплановане на четвер, 24 травня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.