Олігархи, які монополізували ринок комунпослуг починають давити на громадян

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 23.05.2012 09:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17518

Вартість опалення у багатоквартирних будинках, особливо для тих громадян, які встановили індивідуальні котли, необхідно підвищити, заявив президент міжгалузевої асоціації з розвитку системи теплопостачання “Укртеплокомуненерго” Арсентій Блащук.

"Потрібно підвищувати ціну на газ для мешканців багатоквартирних будинків з індивідуальним опаленням. Бо несправедливо, коли вони платять 728 гривень за 1000 "кубів" газу. А їх сусіди, у яких централізоване опалення - по 1309 гривень за 1000 "кубів" газу. Люди з індивідуальним опаленням кажуть: "Та нам дешево!". Дешево, бо справедливої ціни немає! Справедливо буде тоді, коли ціни на природний газ будуть вирівняні для населення, яке має індивідуальне опалення та теплокомуненерго", - наголосив експерт, пище Gazeta.ua.

За його словами, на сьогодні тарифи на житлово-комунальні послуги не відповідають економічно обґрунтованому рівню і сягають лише 60% від їх реальної собівартості. Дотації виплачуються державою невчасно і не в повному обсязі.

"Постає питання: як теплокомуненерго платити заробітну плату працівникам, податки та інші платежі? Бо держава ж вимагає від нас виплачувати всі 100% за спожитий природний газ. З такими тарифами ми прийдемо до ситуації, коли підприємства працюватимуть по три-чотири дні на тиждень, буде невиплата заробітної плати чи несплата податків, як це було в попередні роки", - зауважив Блащук.

Теплоенергетик також порадив забувати про радянський підхід, коли діяло правило населення ми не чіпаємо.

Як неодноразово повідомлялося, влада постійно заявляє, що найближчим часом тарифи ні на газ, ні на опалення підвищуватись не будуть. Експерти переконані, що це пов’язано із наближенням парламентських виборів.

Від “Аратти”: так звані теплокомуненерго - вже давно не є комунальними підприємствами і мають цілком конкретних і далеко не бідних власників. Саме ці особи роками відмивають громадські кошти, які йдуть з бюджету, як компенсація різниці між "економічно обгрунтованими" витратами і тарифами для населення. При цьому, їм навіть вибачають хронічну заборгованість за спожитий газ, яка, врешті "списується" знову таки за рахунок платників податків, тобто споживачів так званих послуг. Отже, схема афери полягає в тому, щоспоживач фактично платить двічі або тричі за послугу, яка більшою мірою віртуальна( що ми відчуваємо на собі кожної зими).

При тому всьому, так звані підприємства ТЕК споживають газ на рівні, який або дорівнює промисловості, а іноді - навіть більше.

Питання: навіщо нам, громадянам, утримувати систему відвертих аферистів?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.