Нічні потяги скасували через застарілість вагонного парку

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 23.05.2012 12:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17523

Віце-прем’єр Борис Колесніков заперечує зв’язок між скасуванням нічних поїздів і запуском швидкісних електропоїздів “Українського експресу” виробництва Hyundai Rotem.

Про це він сказав на прес-конференції.

"Нічні поїзди почали скасовувати ще в жовтні, жодного стосунку до Hyundai вони не мають, тому що за перші 4 години продажів на них було продано 2,4 тисячі квитків", - сказав він.

Зі слів Колеснікова, ціна на нові поїзди відповідає обіцяній.

Він зазначив, що при нинішніх залізничних перевезеннях держава відшкодовує пасажирові під час купівлі квитка 50-70% його реальної вартості, тому, на його думку, піднімати ціни на квитки нерентабельно.

"Піднімати вартість квитків невиправдано, тому що тоді треба буде значно піднімати", - сказав він.

Зі слів Колеснікова, 95% вагонів в Україні було введено в експлуатацію ще в часи СРСР, з 7 тисяч вагонів лише 200 обладнано вакуумними туалетами, решту 6,8 тисяч, зі слів міністра, через 4-5 років потрібно буде списати.

При цьому він підкреслив, що нові вагони такого класу обійдуться в 2 млн євро.

При цьому Колесніков додав, що критика розкладу Hyundai не виправдана, згодом вони зможуть курсувати не лише вдень, але і вночі.

Зі слів міністра, у зв’язку із цим ведуться переговори з місцевою владою, щоб вони забезпечили необхідну інфраструктуру для прийняття пасажирів, які будуть прибувати пізно ввечері або зранку.

Як відомо, Колесніков не вважає надмірно високою вартість проїзду у швидкісних електропоїздах "Українського експресу".

Державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" прогнозує, що курсування поїздів "Українського експресу" почнеться із введенням графіка руху поїздів на 2012-2013 роки, що відбудеться 27 травня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.