Литвин хоче розігнати Верховну Раду. Його фракція відмовилась голосувати за «мовний закон»

Автор/джерело -  © «Українська правда»



Дата публiкацiї - 25.05.2012 11:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17529

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин пропонує Верховній Раді розпуститись і оголосити дострокові вибори.

Про це він заявив на брифінгу у п’ятницю, розповідаючи про результати переговорів фракцій щодо розблокування роботи парламенту.

Так, за його словами, депутати не прийняли жодної з чотирьох пропозицій, яким чином можна вчинити з мовним законом та розблокувати роботу парламенту.

"Жодна з пропозицій не підтримана, кожна політична фракція виконує свою установку.. але висновок очевидний один – Верховна Рада та політичний парламентаризм в України знівельовані", - сказав він.

"За нинішньої ситуації я пропонував політичне прийняти рішення про визнання цього факту з наступним політичним рішенням – саморозпуск Верховної Ради і проведення дочасних виборів до Верховної Ради", - сказав він.

"Зрозуміло, що ця пропозиція не сприйнята, вона навіть не обговорювалась, але я думаю, треба за таких обставин дати країні можливість визначитись, бо далі спостерігати це неподобство, м’яко кажучи, непотрібно. Треба припинити мучити країну", - наголосив спікер.

Фракція Литвина відмовилась голосувати за мову

Фракція Народної Партії не голосуватиме за законопроекти щодо мовного питання.

Таке одноголосне рішення фракція ухвалила на своєму засіданні, повідомила депутат від Народної Партії Катерина Ващук.

"На засіданні фракції було обговорено нашу позицію щодо мовного питання і законопроектів на цю тему. Рішення фракції жорстке й одноголосне: не підтримувати ці законопроекти", - наголосила Ващук, слова якоъ наводить прес-служба фракції.

"Ми давно висловили цю позицію і не змінювали її. Прийнято рішення не віддавати жодного голосу на підтримку цих документів", – наголосила Ващук.

Як відомо, у четвер під час розгляду законопроекту про засади державної мовної політики, сталася бійка, через яку голосування не відбулося, а спікер Володимир Литвин закрив засідання.

Верховна Рада не відкриється

У п’ятницю Верховна Рада засідати не буде. Про це заявив спікер Володимир Литвин на брифінгу.

"Сьогодні нічого не буде відбуватися, тому що заблокована Верховна Рада. А бігати по кутах і викрикувати, що повинен робити спікер, я вважаю, що це абсолютно неправильно", - сказав він.

У свою чергу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов також заявив, що засідання Верховної Ради у п’ятницю не розпочнеться.

"Ми на нараді у Литвина ні до чого не домовилися. Зараз у нас будуть проходити збори фракції, на яких ми вирішуватимемо, що далі робити з цією ситуацією", - сказав він.

Єфремов також спростував інформацію про те, що Партія регіонів сама спровокувала бійку у четвер, оскільки не мала потрібної кількості голосів за прийняття мовного законопроекту.

"Я думаю, що представники опозиції якось виправдовуючи свої дії в кінці кінців за ніч придумали таку формулу. Усі ви знаходилися у цій залі і бачили те, що відбувалося. Спровокувати те, що від нас не залежить, нереально", - сказав він.

Єфремов запевнив, що станом на четвер регіонали мали 229 голосів за прийняття мовного законопроекту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.