Конгрес розглядає заборону Януковичу і Пшонці на в’їзд у США

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 25.05.2012 13:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17534

У Конгресі США готується резолюція, яка закликає ввести санкції проти президента Віктора Януковича, інших чиновників і України заради звільнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Проект такої резолюції за авторством сенатора Джеймса Інхофа знаходиться на розгляді комітету закордонних справ Сенату.

У проекті резолюції українську владу закликають "негайно" звільнити Тимошенко з-за ґрат за медичними показниками.

Також автор резолюції пропонує Конгресу засудити адміністрацію президента Віктора Януковича за "політично вмотивоване ув’язнення" екс-прем’єра.

При цьому Державному департаменту пропонується "заборонити видачу візи президенту Віктору Януковичу, генеральному прокурору Віктору Пшонці та іншим чиновникам, які мають стосунок до ув’язнення Тимошенко".

У проекті резолюції пропонується "закликати ОБСЄ не визнавати заплановане на 2013 рік головування України в організації до моменту звільнення Тимошенко".

Крім того, в проекті резолюції пропонується "Державному департаменту зобов’язати посла США в Україні призупинити всю діяльність в посольстві до звільнення Тимошенко".

Крім того проектом резолюції пропонується НАТО призупинити дії всіх угод про співробітництво з Україною та надати Києву невизначений випробувальний термін у зв’язку з особливим партнерством з організацією до моменту звільнення Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.