Лікарі розповіли про переваги пізніх пологів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.05.2012 03:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17542

Діти, що народжені у матерів, які старше за 40 років, - більш здорові і життєрадісні, ніж народжені у молодих матерів. Такий несподіваний висновок отримано в результаті дослідження 1100 дітей, народжених у старших матерів.

Зовсім недавно в Королівському коледжі, що знаходиться в Британії, проходила конференція на тему «Дитяче здоров’я і педіатрія». В ході якої з’ясувалося, що якщо жінка народжує дитину вже після сорока років, діти володіють кращим здоров’ям, більше того - вони більш життєрадісні, повідомляє The Daily Mail.

Якщо поглянути на статистику, то діти, що народжені жінками похилого віку, менш часто потрапляють в різні нещасні випадки та лікарні. Також такі діти своєчасно прищеплюються.

Але й це ще не все: - такі діти володіють більшим словниковим запасом і у них дуже часто виявляють високий показник IQ.

Звичайно, більш старші жінки не такі активні, як молоді мами, але все ж у них більше життєвого досвіду, завдяки якому вдається уникнути небезпечних ситуацій.

Число матерів, які народили у віці старше 40 збільшилася в Британії з 15000 в 2000 році до 27000 в 2010 році.

Примітно: раніше публікувалася незліченна безліч досліджень, присвячених шкоді пізньої вагітності. А ось учені з Інституту дитячого здоров’я, Університетського коледжу Лондона і Коледжу Біркбек доводять на прикладі 1100 дітей, народжених у старших матерів, що більш дорослі матері є найкращими батьками.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.