Кадри вирішуть все, тільки де їх взяти?

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 29.05.2012 11:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17552

Об’єднана опозиція планує сформувати відкритий партійний список на вибори до Верховної Ради України.

За словами першого заступника голови партії «Батьківщина» Олександра Турчинова, обговорюватимуться як прізвища кандидатів, які підуть за списком, так і тих, хто балотуватиметься у мажоритарних округах. На думку експертів, кадрова політика залишається слабкою ланкою як для влади, так і для опозиції.

Представляючи основні засади опозиційної передвиборної програми лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк зробив акцент на відновленні правосуддя, демонопалізації та подоланні корупції, яка стала погано прихованим пограбуванням держави.

«Залучаються мільярдні кредити, які віддавати наступним поколінням, – заявляє Арсеній Яценюк. – Ці мільярдні кредити ідуть на кшталт того, що називається Євро-2012, і закінчуючи тим, що лише минулого року до Кіпру перераховано 52 мільярди без оподаткування і без зрозумілих джерел. Звідки ж взялися ці гроші?»

Що ж до кандидатів, які мають втілювати у життя програмні напрацювання опозиції, то, за словами Олександра Турчинова, партії, які входять до об’єднаної опозиції, зараз уточнюють свої списки кандидатів. Утім, опозиція намагатиметься зробити так, щоб виборці завчасно могли ознайомилися з її майбутніми кандидатами, які будуть висуватися по мажоритарних округах та за списком. Також Олександр Турчинов запевнив, що при формуванні списків своїх кандидатів буде враховано зауваження експертів і журналістів.

Шукати нові обличчя радять серед громадських активістів

Між тим, в Україні кадровий голод мають як опозиційні, так і провладні політичні сили. Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов пояснює це насамперед закритістю.

«Ми маємо дуже парадоксальну ситуацію: у нас дуже відкрита країна, але дуже закриті політика і економіка. У нас те, що називається порядки обмеженого доступу. У політиці закриті списки, бар’єри, гроші. В економіці також високі бар’єри», – вважає експерт.

Керівник Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала вважає, що опозиція у пошуку нових кадрів мала би звернути увагу на громадські організації.

«Для того, щоб були нові ідеї і можливості відповідати на нові виклики – треба залучати нові обличчя. Тут для об’єднаної опозиції відкриваються широкі можливості залучати представників громадянського суспільства. Якщо вони це зроблять, то шанси знайти людей, яким вірять громадяни України і за їх допомогою провести передвиборну кампанію, в об’єднаної опозиції є», – каже Віталій Бала.

Парламентські вибори в Україні мають відбутися наприкінці жовтня цього року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.