У травні зафіксовано масовий підкуп виборців

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 30.05.2012 11:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17569

Громадянська мережа “Опора” зазначає, що на деяких осіб, які заявили про намір балотуватися на виборах Верховної Ради, чиниться адміністративний тиск.

Про це сказала голова правління "Опори" Ольга Айвазовська в ефірі телекомпанії ТВi 29 травня.

"Є така проблема. Ми можемо говорити, що особи, які оголосили про старт виборчої кампанії, зараз частіше порівняно з попереднім періодом зіштовхуються із силовим і регуляторним адмінресурсом", - зазначила вона, коментуючи заяву лідера партії "Всеукраїнське об’єднання "Свобода" Олега Тягнибока про тиск податкових і правоохоронних органів на кандидатів у депутати від його партії.

При цьому, за її даними, низка чинних парламентаріїв, користуючись державними фінансами, активно зараз їздять по регіонах, незважаючи на те, що офіційно початок виборчої кампанії в парламент призначено на 30 липня.

"Травень став стартовим майданчиком для більшості кандидатів... період травневих свят був піковим у плані подарунків", - розповіла вона.

Так, за даними Айвазовської, людям депутати роздавали по 50 гривень благодійної допомоги, ліки, шампанське, сертифікати до перукарів і навіть отруту для жуків.

"Також Закарпатська область, (партія) "Єдиний центр", брат усім відомого пана Балоги (міністра надзвичайних ситуацій) Павло Балога до святкування днів міст Хуста й Берегового подарував 150 плазмових телевізорів і по 100 гривень випускникам шкіл", - додала вона.

Серед політсил, що найбільш активно проводять передвиборну агітацію, Айвазовська виділила Партію регіонів, партію Наталії Королевської "Україна - Вперед!" й "Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталія Кличка".

Як повідомлялося раніше, незважаючи на те, що агітаційна кампанія до парламентських виборів-2012 ще не розпочалася, депутати і чиновники уже активно агітують продуктовими наборами, парфумами і безкоштовними квитками. У ЦВК вже назвали такі дії непрямим підкупом й пригрозили таким "агітаторам" відповідальністю.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.