Янукович вже влітку здасть Кремлю українську ГТС?

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 31.05.2012 12:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17577

Президенти України та Російської Федерації безпосередньо підійдуть до зміни газових контрактів не раніше липня-серпня

Про це заявив прем´єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабміну в четвер, 31 травня.

«Керівництво РФ погодилося серйозно розглянути аргументи української сторони щодо постачання російського газу в Україну. І найближчим часом - повернутися до проблеми перегляду контракту, який, очевидно, ставить Україну в нерівні конкурентні умови», - зазначив Азаров.

Разом з тим Азаров уточнив, що попередні домовленості сторони повинні сформувати і розглянути на засіданні Міжурядового комітету, яке відбудеться в Донецьку 27 червня.

Після цього питання буде винесено до розгляду на найближче засідання міждержавної комісії і тільки потім - на розгляд глав держав.

Нагадаємо, раніше прем´єр-міністр України заявив, що через світове подорожчання нафти Україна змушена платити за газ $550 за 1 тис. кубометрів.

Згідно з умовами додаткової угоди до базового контракту, укладеного між Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» 21 квітня 2010 року, ціна природного газу визначається з урахуванням знижки в розмірі $100 за 1000 куб. м.
Разом з тим Азаров заявляв, що після введення в експлуатацію газопроводу «Північний потік» Україна втратила 15% від надходжень, які раніше отримувала за транзит газу з Росії до Європи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.