КС дозволив Раді розривати міжнародні угоди

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 31.05.2012 13:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17579

Конституційний суд України визнав неконституційним закон про внесення змін до Регламенту Верховної Ради, згідно з якими народні депутати України не мають права вносити на розгляд парламенту законопроекти про денонсацію міжнародного договору України.

Це випливає з рішення КС, прийнятого за зверненням 47 народних депутатів, оприлюдненого в четвер.

Парламентарії у своєму зверненні просили визначити відповідність Конституції закону "Про внесення зміни до регламенту Верховної Ради України" від 11.01.2012 року № 4308-VІ ч. 1 ст. 202 викладена в новій редакції, згідно з яким народні депутати України не мають права вносити на розгляд парламенту законопроекти про денонсацію міжнародного договору України.

До внесення цієї зміни народні депутати України були суб’єктами права законодавчої ініціативи щодо законів про денонсацію міжнародного договору України.

Як повідомлялося, опозиційні парламентарії неодноразово реєстрували у Верховній Раді законопроект про денонсацію угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України.

Дана угода була підписана 21 квітня 2010 року в Харкові та ратифікована Верховною Радою 27 квітня 2010 року.

21 квітня 2010 року, президенти Росії та України - Дмітрій Медвєдєв і Віктор Янукович - в результаті переговорів у Харкові домовилися продовжити термін перебування російської бази в Криму на 25 років, починаючи з 2017 року, коли закінчується дія нинішньої угоди, з правом її продовження ще на п’ять років. Влада обґрунтували таку угоду домовленістю Газпрому і Нафтогазу про пільгові ціни (знижки) на газ для України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.