Американці захистили від Хабаду різдвяні ялинки в Сіетлі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.12.2006 00:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1758

Міжнародний аеропорт Сіетла знову прикрашений різдвяними ялинками, демонтованими через загрозу судового розгляду за позовом місцевого ортодоксального рабина.

До аеропорту Сіетла повернулося Різдво

Як повідомляє Seattle Times, рабин Єлазар Богомілськи (Elazar Bogomilsky) відмовився від свого наміру подавати до суду на керівництво аеропорту, яке не виконало його вимогу по встановленню в одному з терміналів двометрового семисвічника (ханукії).

За його твердженням, реакція влади стала для нього несподіванкою, оскільки він не добивався демонтажу різдвяних прикрас. В той же час, він виразив надію, що семисвічник усе ж таки буде споруджений напередодні Хануки.

Нагадаємо, що керівництво аеропорту мотивувало свої дії неможливістю в такі короткі терміни забезпечити адекватне оформлення терміналів. Тому було ухвалене рішення прибрати всі святкові атрибути.

Скандал швидко розрісся до загальнонаціональних масштабів і викликав величезну кількість негативних відгуків громадян, як на адресу влади Сіетлу, так і на адресу єврейських організацій

Єлазар Богомілськи, представник релігіозної общини Хабад “наїхав” на різдвяний символ

Реакція на домонтування різдвяних дерев була швидкою і гучною. Це стало новиною №1 на ТБ і викликало хвилю невдоволення в національному масштабі.

"Це був протест від громадян - від людей різних віросповідань, - хто вважає, що дерева потрібно повернути", - повідомив представник керівництва аеропорту Пет Девіс. “Я дуже щасливий, що ми можемо повернути дерева", - продовжив він.

Портовий комісар Джон Крейгтон повідомив, що він був закиданий електронною поштою, 99.9 відсотків повідомлень якої вимагали повернення ялинок.

"Я не пам'ятав себе від радості після прийняття рішення щодо повернення ялинок", - говорить Джон Крейгтон.

Роберт Якобс, регіональний директор Анти-Дифамаційної ліги (ADL – єврейська організація, що відстежує всі прояви антисемітизму), розповів, що близько 14 організацій і рабинів повідомили про отримання ненависної для них електронної пошти з протестними повідомленнями, якими їх закидали шанувальники Різдва.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.