«Русскій мір» як бізнес: Києво-Печерську лавру перетворюють на торгівельно-розважальний комплекс

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 31.05.2012 22:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17582

На території Києво-Печерської лаври без перепочинку будують торгівельно-розважальний комплекс, йдеться у сюжеті програми “Гроші”.

Для футбольних вболівальників, які вже за тиждень приїдуть в Україну на Євро-2012, Лавра готує приємний сюрприз –торгівельно-розважальний комплекс.

На першому поверсі планують повністю розмістити магазини, на другому - літня тераса для ресторанів, переконують будівельники.

Вони не роблять перерву на відпочинок навіть у неділю. Пояснюють це просто: наказано встигнути до Євро, хоч і по ночах працювати. За будівництвом наглядає скандальний настоятель Лаври - митрополит Павло.

Ресторанний бум у Києво-Печерській лаврі спалахнув ще рік тому. Тоді розслідування програми "Гроші" викликало гучний скандал.

Прямісінько під лаврським кладовищем почали будувати ресторан. Митрополит Павло запевняв, що це не відповідає дійсності. Але сьогодні там знаходиться найпопулярніша трапезна у Лаврі.

Через дорогу від лаврської трапезної ще одне грандіозне будівництво. Рік тому настоятель Лаври переконував — це так укріплюються лаврські схили. Сьогодні тут добудовується склад для продуктів і погреби.

Навіщо святині стільки ресторанів — дурне питання. Існуючих не вистачає. А за благословенням у лавру щохвилини поспішають заможні пани. Саме на них чекають зарезервовані столики. Тільки тут, у православній офшорній зоні, їдять без оподаткування.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.