На Андріївському узвозі будуть зносити будинки?

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 1.06.2012 10:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=17584

Під знесення на Андріївському потраплять будинки № 24 і № 26, які давно в аварійному стані. Але їх обіцяють повністю відновити.

Ще три будівлі, в тому числі музей Кавалерідзе і найстаріший на узвозі, напівдерев’яний будинок № 34-в, збираються укріпити, пише "Сегодня".

У КМДА кажуть, що потрібно терміново демонтувати будівлі № 24 і № 26.

"Зараз вони затягнуті банером. Фарбувати їх не було сенсу. Одна належить місту - ми її повернули через суд, а друга - в приватних руках. Обидві будівлі - аварійні. Я заходив всередину і бачив це все. Їх необхідно демонтувати і відновлювати разом, оскільки вони загрожують туристам", - розповів заступник голови КМДА з архітектури і землі Михайло Кучук.

У тому, що деякі будинки доведеться зносити, деякі історики не бачать нічого поганого.

"Ось, наприклад, будинок № 28. Його також знесли і перебудували, знайшовши в архівах документи, як він виглядав. Тут немає нічого страшного. Якщо взялися за узвіз, і він вже має якийсь вигляд, треба закінчити всі роботи і привести його в порядок до кінця", - заявив директор Музею однієї вулиці Дмитро Шльонський.

Києвознавець Михайло Кальницький підтвердив, що декілька будівель на узвозі - в жалюгідному стані.

"Будинок № 26 покосився, там важкий випадок, № 24 в кращому стані, можливо, йому навіть реставрація допоможе. У мене немає відомостей, що ці будинки - пам’ятки, але, звичайно, погано доводити їх до такого стану, коли вже просто нікуди подітися. Їх 10 років тому можна було відремонтувати", - наголосив Кальницький.

Раніше голова КМДА Олександр Попов заявив про необхідність демонтажу з подальшим відновленням ще декількох будинків на Андріївському узвозі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.