На Харківщині триває упізнання тіл семи загиблих під час пожежі в електричці

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 24.12.2006 18:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1759

Удень правоохоронці затримали чоловіка, який вчинив підпал. Це 26-річний мешканець Лозівського району, який під час затримання був у стані сильного алкогольного сп'яніння. Тому мотивів свого вчинку міліції пояснити не зміг.

Нагадаємо, пожежа сталася в суботу ввечері в останньому вагоні електропотяга "Харків – Язикове", за два кілометри від станції Лозова.

Слідство встановило, що пожежу вчинив пасажир у нетверезому стані. Він мав при собі каністру з бензином, яка протікала. На зауваження інших пасажирів він зреагував агресивно - розлив залишки рідини, підпалив її і вистрибнув з поїзда. Полум`я спричинило паніку у вагоні. Люди вистрибували на ходу.

Евакуацію людей, окрім диму і вогню, ускладнив численний багаж. Ним були заставлені всі проходи у вагоні. Семеро пасажирів, які не встигли вийти, задихнулися чадним газом. Керівництво Південної залізниці, коментуючи інцидент, каже, що залізничники в екстремальній ситуації зробили все, що могли.

Віктор Остапчук, начальник Південної залізниці:
"Буквально через 8 хвилин на місці був пожежний потяг і пожежу загасили протягом 20 хвилин повністю. І люди загинули фактично не від пожежі, а від задухи. Якби люди просто пробігли через кільце вогню, то, напевно, отримали б якісь опіки, але залишилися б живі."


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.